Teletıp
Teletıp Nedir ?
Sağlık hizmetlerinin telekomünikasyon ve dijital teknolojiler kullanılarak uzaktan sunulmasını ifade eden bir kavramdır. Bu sayede hasta ve doktor fiziksel olarak aynı yerde bulunmadan muayene, teşhis, takip ve hatta bazı tedavi süreçleri gerçekleştirilmektedir.
Bu temele dayanarak Simplex tarafından geliştirilen teletıp projesi 2 aşamadan oluşur:
İlk aşama; hastanelerdeki radyoloji ve laboratuvar iş akışlarının son teknoloji PACS, RIS ve LIS sistemlerini kullanarak dijitalleştirilmesini ve otomatikleştirilmesini amaçlar.
İkinci aşama; doktorlar ve vatandaşlar için teletıp altyapısı sağlamak amacıyla yerel PACS, RIS ve LIS sistemlerini birbirine bağlamaktır.
RAD-X Pacs ve Teletıp
Başta RAD-X olmak üzere geliştirdiğimiz ürünlerin tamamı Teletıp sisteminin bir bileşeni olarak tasarlanmıştır. Böylece bu sisteme sorunsuz entegre olabilmektedirler. RAD-X hastanelerdeki radyoloji bölümlerinin görüntü arşivlemeden iş akışı yönetimine kadar tüm ihtiyaçlarını karşılayan PACS temelli modüler bir sistemdir. Çekilen görüntüler Teleradyoloji ve e-nabız sistemine sorunsuz olarak aktarılmaktadır.
RAD-X web arayüzü, web tabanlı bir uygulamada masaüstü performansı sağlamak amacıyla en son web teknolojileri kullanılarak geliştirilmiştir. Tüm DICOM görüntüleri istemciye veri kaybı olmadan iletilmektedir.
RAD-X, kullanıcılara iş istasyonlarının işlevselliğini web rahatlığıyla sunar.
RAD-X ile planlamadan raporlamaya kadar her şeyi tek bir web uygulaması üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
Görüntüleme Merkezinizden Teleradyoloji ve E-Nabız Sistemine Entegre Olabilen Esnek Mimari
RAD-X her ölçekteki hastanenin veya görüntüleme merkezinin ihtiyacını karşılayacak şekilde geliştirilmiştir. İster bir görüntüleme merkezi ister birden fazla hastanenin entegre yapısı olsun, RAD-X çözümleri size en uygun iş akışını sağlayacak şekilde yapılandırılmaktadır. RAD-X, VNA mimarisi, uluslararası standartlara uygunluğu, gelişmiş senkronizasyon ve entegrasyon yetenekleri sayesinde her türlü harici sistemle sorunsuz çalışabilmektedir.
Sorunsuz Entegrasyon
RAD-X, IHE tabanlı sistemlerle tamamen uyumludur ve birden fazla kaynak ve hedef kombinasyonunu destekler. HL7, DICOM ve KOS işlemleri Admin Panel üzerinden izlenebilmekte ve yönetilebilmektedir.
RAD-X, hem HL7 hem de DICOM aktarımları için veri filtreleme ve etiket dönüştürme gibi iş kurallarının tanımlanmasına olanak tanır. Böylece istenilen veri eşlemeleri sağlanarak verilerin bir kaynaktan diğer kaynağa aktarımı ve güncellenmesi otomatik olarak sağlanır.
Yapay Zeka Desteği
RAD-X, 3. parti yapay zeka sistemleriyle çift yönlü olarak kolaylıkla entegre olmaktadır. Belirli görüntülerin bir yapay zeka sistemine otomatik olarak gönderilmesi için kurallar tanımlanmaktadır. Örneğin, Mamografi ekipmanından alınan tüm görüntüler, mamografi görüntülerinin analizi için tasarlanmış bir üçüncü taraf yapay zeka sistemine otomatik olarak iletilebilir.
Üçüncü taraf yapay zeka sistemlerinden elde edilen tüm bulgular, DICOM Yapılandırılmış Raporlar veya İkincil Yakalamalar olarak alınabilir. Ayrıca bu bulgular görüntüler üzerinde açıklamalar ve etiketler olarak görüntülenebilir.
Kullanıcılar, RAD-X arayüzü aracılığıyla AI bulgularını açma veya kapatma yetkisine sahiptir.
RAD-X ayrıca araştırmacıların mevcut görüntüler üzerinde açıklamalar ve kaplamalar oluşturması için araçlar sağlar. Bu ek açıklamalar dışa aktarılır böylece AI uygulamalarını geliştirmek veya iyileştirmek için kullanıma imkanı sağlar.